3.2.2018 - Ojstrnik 2050m (ITA) ODPOVEDANO!

ojstnikVabljeni na krožno turo v bližnje Karnijske aple

Ojstrnig-Ojstrnik 2050m - Starhand 1965m - Sagran 1922m - Cima Bella-Lepa Špica 1914m - Monte Cocco-Kuk 1941m
ODHOD: 06:00
ZBORNO MESTO: Na bencinski črpalki v Bistrici (English bar)
POVRATEK: okoli 18:00
VRSTA PREVOZA: Mini bus
ZAHTEVNOST POTI: Srednja (kondicijska) zimska tura
DOLŽINA HOJE: 6 oz. 8 ur
VIŠINSKA RAZLIKA: 1323m
OBVEZNA OPREMA: Planinska obutev in obleka za zimske razmere, plazovni trojček, gamaše, cepin, dereze, pohodne palice, krplje, očala, lučka (obvezna), rezervna oblačila itd.
OBVEZNI DOKUMENTI: Veljavna planinska izkaznica, osebni dokument in zdravstvena kartica
DRUGE ZAHTEVE: Primerna telesna pripravljenost.Udeleženec mora sam poskrbeti za ustrezno nezgodno zavarovanje.

MALICA IN PIJAČA: iz nahrbtnika
OPOMBA: Alternativa je tudi sobota 02. 02. zaradi boljše vremenske napovedi!!!
OPIS POTI:Z avti se zapeljemo Tržič - Trbiž - Ukve (Ugovicca). Če bodo pogoji se zapeljemo na parkirišče Osteria del Gamoscio (7 km) odmosta ob potoku Ukve. Start ob 7:15.Od Osteria del Gamosco gremo v smeri rifugio Nordio Deffar, kjer zavijemo v desno na sedlo Sella Pleccia zvzponom do Madona della Neve in na Feistrinzer Alm, kjer bo postanek in glavni naskok na OSTERNIG (OJSTRNIK2050m).Sestopimo v smeri Dolenza Alm in kratek vzpon na SAGRANBERG ter prečka do Kalten Brunner in nov naskok na CIMO BELLO ter sestop na sedlo ter se po severnem grebenu (strmejše) vzpnemo na MONTE COCCO in povzhoden pobočju sestopamo v dolino Ugovice in do Osteria del Gamosco.
OB ZELO NEUGODNIH VREMENSKIH RAZMERAH IZLET ODPADE!
PREVOZ ORGANIZIRAN, CENA 25 EUR

Podrobnejše informacije o izletu daje vodnik.
tel 040 627 808

OPOZORILO: S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjujezdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
ter upoštevati navodila in odločitve vodnika!